Dagens middag var kyllingwok. Enkelt og godt! Bruk de grønnsakene du har tilgjengelig.
Til to trenger du:
2 kyllingfileter
1 stort hvitløksfedd, finhakket
1 ss finhakket ingefær
Ca 1/2 rød chili
3-4 ss ketjap manis
Grønnsaker etter ønske
2/3 pakke fullkornsnudler
Matolje
Bland 3 ss ketjap manis (søt soya) med hvitløk, ingefær og chili. Mengden chili du bruker avhenger av hvor sterk du vil ha retten, jeg bruker ca 1/2 eller 1 ss. Skjær kyllingen i biter og legg den i soyablandingen - la det marinere i 1/2 time eller gjerne lenger.
Vask grønnsakene og skjær dem i passende biter. I dag brukte jeg gulrot, paprika, sjalottløk, sukkererter og aromasopp.
Ha kyllingen og marinaden i woken og stek til gjennomstekt på middels til høy varme mens du rører. Legg kyllingen til side og legg så i grønnsakene, de som tar lengst tid først og resten etter hvert. Wok til de er gjennomvarme, men fortsatt sprø.
Kok nudler etter anvisningen på pakken.
Ha kyllingen tilbake i woken sammen med grønnsakene, og ha i de kokte nudlene. Bland alt godt sammen og smak til med mer ketjap manis ved behov.
Håper det smaker - vi får se da!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar