I dag skulle jeg ha en enkel middag å servere svigermor og svigerfar etter at de har passet Tasseladden hele dagen. Da falt valget på kyllinggrateng, som både er raskt, enkelt og godt! Oppskriften kom i utgangspunktet fra kjæresten til en kompis, i sin tid.
Kyllinggrateng med ris og tomatsalat
Nok til 4
400 g stekt eller grillet kylling, i biter
1 purre, hakket
6 aromasopp, i biter
1 fedd hvitløk, presset
4-5 dl fløte ( jeg tar matfløte til hverdags)
Paprikapulver
Salt & pepper
200 g revet jarlsbergost
Fullkornsris eller annen ris etter ønske
Tomater
Sjalottløk
Basilikum
Olivenolje
Salt & pepper
Bland kylling, purre, hvitløk og sopp i en ildfast form. Krydre godt med paprikapulver og litt salt og pepper. Ha i fløten og legg på revet ost. Gratineres i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter. Kok ris etter anvisning på pakka. Skjær tomat i biter og finhakk løken og basilikumen. Bland sammen og ha i olje, salt og pepper. Server f.eks. med hvitløksbrød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar