torsdag 23. mai 2013

Rabarbra fra tantes hage

For et par dager siden var jeg så heldig å få rabarbra fra tantes hage, og da måtte det jo bli pai! Gubben er en smule følsom for syrlige smaker (les: får ukontrollert vrengtryne), derfor valgte jeg å kombinere med eple, som er hans favoritt. Det falt i smak hos både far og sønn! Oppskriften er basert på tantes rabarbrapai, med noen små endringer.

Smuldrepai med eple og rabarbra

Ca 300 gram rabarbra (4 stilker)
2 skrelte epler
1 dl sukker
1 ss potetmel
1ts vaniljesukker

Smuldredeig:
3 dl havregryn
150 g mykt smør
1,5 dl brunt sukker
1 ts kanel

Skjær rabarbra og eple i små terninger og ha det i en ildfast form/paiform. Bland sukker, vaniljesukker og potetmel godt og strø det over frukten. Bland ingrediensene til smuldredeigen godt og ha det over frukten i små klumper.

Stekes ved 200 grader i ca 25 minutter.

Server lunken med vaniljeis på siden.

Håper det smaker - vi får se da...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar