søndag 9. juni 2013

Jordbær og rabarbra

Det er vel ingenting som roper sommer like høyt som jordbær! Fantastisk deilig med nok en fin sommerdag i dag og vi koste oss med grillmat på verandaen. Til dessert ble det pai med jordbær og rabarbra servert med basilikumsorbet. Inspirasjon til paien fant jeg her.

Sommerpai

Bunn:
300 g hvetemel
200 g smør eller margarin
100 g sukker eller melis
1 sammenvispet egg

Fyll:

1 kurv jordbær
250 g rabarbra
1/2 dl sukker
1 ss potetmel

Topp:
3 eggehviter
1 dl sukker
1 lime, kun skallet


Lag tertedeig ved å kna sammen mel, mykt smør og sukker, for så å blande inn egget. Jeg synes det er lettest å bruke hendene. La deigen hvile i kjøleskapet under lokk eller plast en time eller mer. Kjevle så ut deigen på et bakepapir. Denne deigen passer til en form på ca 26 cm, så om du bruker en mindre vil du få litt til overs. Jeg brukte en paiform på 22 cm. Når deigen er passe tynn, vender du bakepapiret over den smurte forma, og løsner det fra deigen. Så er det bare å trykke godt nedi og prikke med gaffel. Legg en remse aluminiumsfolie rundt kanten, så sklir den ikke nedover.

Forstekes på 185 grader i 20-25 minutter til bunnen har fått litt farge.

Vask, rens og del jordbær og rabarbra i biter. Vend det sammen med potetmel og sukker. Fordel frukten i den stekte bunnen.

Lag marengs ved å stivpiske eggehviter mens sukkeret tilsettes litt etter litt. Da skal du få en blank og luftig marengs. Vend inn limeskallet. Fordel over frukten.

Stekes ved 225 grader i 5-8 minutter til marengsen har fått fin farge. Avkjøl.


Kan gjerne serveres med basilikumsorbet som du finner oppskrift til her.

Håper det smaker - vi får se da...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar